• Meest ervaren leefstijlopleider van NL
  • Wetenschap is de basis
  • Accreditatie en certificering

Module 2: Coach de ander – je cliënt

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”28581″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Contactadres
Bennekomseweg 43, 6717 LL Ede

Locatie lesdagen
Horapark
Bennekomseweg 41, 6717 LL Ede
Routebeschrijving »

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Meer informatie: 06 82 84 32 66

E-mail: info@avleg.nl

Vragen worden zo snel mogelijk beantwoord. Wanneer dit niet lukt, ontvang je een bericht met een indicatie van de reactietermijn.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Winkelmand

Categorieën

Aanmelden

Meld je aan voor een gratis online introductieles of voor een demo van de E-learning.

Meld je direct aan

In de tweede module richt je je op het coachen van een ander. De theorie is daarop afgestemd, maar we verwachten ook dat je zelf een coachingstraject ter hand neemt met één of meerdere cliënten, en daarvan verslag doet.

De lesdagen liggen in module 2 niet volledig vast ivm gastdocenten.

Lesdag 7 Jouw coachee en de intake

Je gaat aan de slag met je coachee. Hoe vind je een coachee? Hoe houd je een intake? Naast de theorie gaan we dit ook oefenen. Verder oefenen we een aantal lastige beginsituaties waar je mee te maken kunt krijgen. Vanuit de beweeg- en de verslavingshoek wordt veel gewerkt met de cirkel van Prochaska en Di Clemente. In welke fase van de verandering (motivatie) zit jouw coachee? Gezonde voeding: wat is een gezonde warme maaltijd? Hoe steekt die in elkaar en hoe kun je een maaltijd gemakkelijk gezonder maken? Naast het praktisch oefenen van coachen tijdens de lesdagen verzorg je in tweetallen een warming-up voor de groep. Belangrijk is dat die warming-up past bij het thema van die lesdag.

Lesdag 8 Het werken met kernkwaliteiten en verslaving

Wat heeft het werken met kernkwaliteiten jou en je coachee te bieden? Hoe gebruik je dit model praktisch in je coaching? Hoe maak je de uitdaging samen met je coachee SMART? Wanneer je onderweg bent met je coachee, kom je bepaalde patronen tegen. Deze ontdekken en zien zijn de eerste stappen op weg naar ontwikkeling. Professor Arie Dijkstra geeft een inleiding over verslaving, verslavingsgedrag en over het coachen van gedragsverandering. Gedragsverandering en ontwikkeling gaat nooit in een stijgende lijn. Hoe verlopen ze en hoe ga je om met terugval of weerstand?

Lesdag 9 Onregelmatige diensten

Steeds minder mensen werken van 9 tot 5. Wat betekent dit voor hun leefstijl? Wat zijn de neigingen als je nachtdiensten draait? Wat betekent het wisselen van roosters voor het sociale leven en voor bewegen en voeding? Ook slaap- en slaapstress worden in deze les behandeld.

Lesdag 10 Stress

Wat doet stress met het lichaam en de geest? Wat doet het met het de coachee die in een coachingstraject zit? Wat kan sport, mindfulness en voeding hier bieden?
Hoe kun je als coach adequaat omgaan met je eigen spanningen en stress?
Je ontdekt tips voor stressmanagement. Er is extra aandacht voor de doelgroep ‘lage SES’, eetgewoonten en leefstijl, de krappe beurs en goedkope recepten.

Lesdag 11 Psychodiagnostiek

In de praktijk van de leefstijlcoach komen mogelijk ook coachees met een depressie of angst- en eetstoornissen. Waaraan kun je als leefstijlcoach merken dat er meer aan de hand is? Hoe ga je hier mee om en wanneer en hoe verwijs je door? Deze coachees gebruiken vaak medicatie. De bijwerkingen van de medicijnen kunnen een grote invloed op hun leven en gedrag hebben. Hoe beïnvloedt dat je coachingstraject? In deze les komt ook de oefentoets voor het afsluiten van module 2 aan bod.

Lesdag 12 Toets met acteur

Een coachingsgesprek met een acteur is je afsluiting van module 2. In 10 minuten kun je laten zien over welke coachingscompetenties je beschikt. Je krijgt te maken met een echte casus. Dit examen kent maximaal twee herkansingsmogelijkheden.