• Meest ervaren leefstijlopleider van NL
  • Wetenschap is de basis
  • Accreditatie en certificering

Onze docenten

Maarten Schaapherder

Maarten, docent beweging: “Bewegen brengt veel te weeg. Dat vind ik leuk om uit te dragen. Het gaat mij daarbij niet alleen om het specifieke trainingsprogramma, maar vooral om de beweegidentiteit – dat is de manier van bewegen die bij iemand past. In eerste instantie is het belangrijk dat een student weet wat zijn beweegidentiteit is. De volgende stap is de beweegidentiteit van de coachee te ‘lezen’. Op basis daarvan sluit je aan bij je coachee. Het is mooi om studenten zich daarin te zien ontwikkelen.”

Werkervaring

In de ruim twintig jaar dat Maarten nu werkzaam is als personal trainer, is hij ook betrokken geweest bij het ontwikkelen en verzorgen van verschillende opleidingen in de fitnessbranche, waaronder de Personal Trainer zesdaagse en de dvd-opleiding tot Health docent van de AALO.

Zelf mag Maarten graag een stukje fietsen, schaatsen, zwemmen of lopen, of een recreatieve triatlon doen. Zijn passie ligt bij de recreatieve buitensport, maar hij doet wel trouw zijn rondjes krachttraining.

Opleidingen

CIOS, ALO en Physical Rehabilitation Trainer

Werkzaam als: personal trainer, docent en conceptontwikkelaar www.viveactive.nl

Webinar
Webinars AI en ChatGPT voor leefstijlcoaches

Met 4 webinars laten we je zien hoe je ChatGPT en andere AI-tools kunt inzetten om je coachingpraktijk te versterken, tijd te besparen en meer impact te maken.
Datum
16 april 2025

Nascholing coaching en leefstijl voor artsen

Deze nascholing helpt jou als arts om leefstijl effectief bespreekbaar te maken in je spreekkamer en bij te dragen aan het zelfmanagement van je patiënten. Je krijgt praktische handvatten voor het begeleiden van de groeiende groep patiënten met leefstijlgerelateerde problemen, zoals chronische aandoeningen, overgewicht en obesitas. Daarnaast leer je het belang van voeding, beweging, slaap, ontspanning, zingeving en sociale context kennen, en hoe je deze aspecten vanuit het perspectief en de behoefte van de patiënt kunt toepassen in jouw praktijk. Ook ontdek je hoe je collega’s kunt betrekken bij de leefstijlaanpak, welke verwijsmogelijkheden er zijn, en hoe je draagvlak creëert binnen je netwerk om samen een effectieve leefstijlgerichte zorg te realiseren.
Datum
23 mei 2025, 23 september 2025
× Hoe kan ik je helpen?