• Meest ervaren leefstijlopleider van NL
  • Wetenschap is de basis
  • Accreditatie en certificering

Gezond

Eieren zijn gezond. Ze leveren een hoge kwaliteit eiwit en veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine D en jodium. Ondanks dat vele nationale voedingsrichtlijnen* de eieren hebben gerehabiliteerd blijft het Nederlands Voedingscentrum bij een max van drie eieren per week. Als je vegetarisch eet mag je er vier! Want zegt het Voedingscentrum, eieren zijn rijk aan cholesterol en cholesterol in je voeding kan je cholesterolgehalte in je bloed iets verhogen.

Cholesterol

Dat ‘kan’ van hierboven slaat op mensen die metabool al niet helemaal lekker lopen. Mensen met meer kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of met overgewicht hebben een ongezonder bloedprofiel met meer triglyceriden in het bloed en een lager HDL. Dan zal iets meer bewegen, minder zitten, je stress aanpakken of bijvoorbeeld minder snacken je bloedprofiel eerder verbeteren dan een eitje minder naar binnen werken.

Waarom zijn eieren een goede aanvulling op je eetpatroon?

  • Door hoge kwaliteit eiwit levert een ei perfecte bouwstoffen voor je spieren en de rest van je lichaam
  • Hoge nutriëntendichtheid met essentiële vetzuren, vitamine D en jodium
  • Laagste footprint ten opzichte van andere dierlijke eiwitten. Zelfs het eetpatroon van veganisten wordt een tikkie duurzamer door een deel van het eiwit uit eieren te halen.
  • Perfecte snack wanneer je het niet red tot je volgende maaltijd. Ik heb om die reden altijd gekookte eieren in de koelkast voor mijn hongerige zoons: eieren verzadigen goed ten opzichte van hoeveelheid energie.
  • Veelzijdig: van een roereitje, door de salade of de mooiste omelet.
  • Ondanks de hogere prijzen relatief goedkoop.

Conclusie van onderstaand onderzoek: de inname van eieren mag in Europa omhoog…

Eggs: Healthy or Risky? A Review of Evidence from High Quality Studies on Hen’s Eggs, Madeleine Myers  et al., 7 juni 2023,

*bijvoorbeeld de Australische richtlijnen: Eggs are a very valuable source of low cost, easy to prepare protein and they are especially useful for older people and children.

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws en updates ontvangen?

Meld je direct aan

Aanmelden

Meld je aan voor een gratis online introductieles of voor een demo van de E-learning.

Meld je direct aan