Chinese stoofpot
Ik ben gek op suddervlees. Je vult een pan met lekkere dingen en je laat het heel zachtjes pruttelen tot het vlees bijna uit elkaar valt. Nog makkelijker? Zet de pan in de oven bij 125 graden en laat het rustig 2 tot 3 uur staan!
Dit suddervlees is nog meer spicy door de Chinese kruiden. Smaakt lekker bij (bloemkool)rijst maar doet het ook goed bij bloemkool- of aardappelpuree.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 min en 2-3 uur sudderen
- 500 g suddervlees zoals (magere) runderlappen of sucadevlees
- 2 uien, gesnipperd
- 2 – 3 tl Chinese five spicepoeder
- 2 blaadjes laurier
- 5 kruidnagels
- 3-5 dl bouillon (van bouillonpoeder)
- scheutje rode wijnazijn (2 eetlepels)
- scheut olijfolie olie
- Bakje champignons, in vieren
- 3 el sojasaus
- Sambal naar smaak
Snijd het vlees in stukken.
Verhit olijfolie in een kleine braadpan of koekenpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin (ca. 5 min.) Bestrooi het vlees met Chinese five spice poeder. Voeg de uien, laurier en kruidnagel toe en bak ze 2 min. mee. Voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat en de azijn. Laat het vlees 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Voeg het laatste half uur de champignons toe. Breng op smaak met sojasaus en eventueel sambal.
Voedingswaarde per portie met magere runderlappen: 250 kcal, 13 g vet, 32 g eiwit, 1,3 g koolhydraten en 1 gram vezels.