Traybake met pompoen, kip, feta en zwarte bonen
Yneke vindt eten koken vaak een ontspannende bezigheid, maar dan moet niemand haar storen. Dat betekent dat ze eigenlijk niet meer in de keuken wil staan als ze gasten aan tafel heeft. En dan bedoelt ze niet haar eigen kinderen, maar de leuke mensen die al een fles wijn hebben geopend en verwachten dat ze gezellig meepraat. Dan is een ovengerecht een uitkomst: alles valt vooraf klaar te zetten en het ziet er geweldig uit!
VOOR 2 PORTIES
• 2 grote (300 g) kippendijen, gehalveerd
• 500 g pompoen, zaad en schil verwijderd, in grote stukken
• 2 el olijfolie
• 1 – 2 el pul biber (of nog lekkerder, isot biber), of gebruik andere chilivlokken
• 1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
• 75 g feta, grof verkruimeld
• sap en rasp van 1 biologische limoen
• 15 g bladpeterselie of koriander, grof gehakt
• zout en peper
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Bestrooi de kippendijen met zout en peper.
3. Vul een brede platte ovenschaal met de kip en pompoen. Duw alles een beetje tegen elkaar aan en druppel de olijfolie erover. Bestrooi met de pul biber. Bak 35 tot 45 minuten in de oven tot de kip gaar is en de pompoen bruine randjes krijgt.
4. Meng de zwarte bonen met de feta, limoenrasp, het limoensap en de gehakte bladpeterselie of koriander.
5. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het bonenmengsel erover. Serveer direct.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
599 kilocalorieën, 32,6 g vet, 44,2 g eiwit, 25 g koolhydraten en 13 g vezels.
TIP: Er zijn veel variaties op deze traybake mogelijk: wat chorizo toevoegen of juist meer groente zoals paprika. Yneke is dol op partjes geroosterde ui uit de oven. En maak gerust meer, want de geroosterde pompoen doet het de volgende dag koud ook heel goed in een salade.